Kimya İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Kimya İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Kimya İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Kimya dersi sayısal bir ders gibi gözükmesine rağmen   öğrencilerin temelde belli bir bilgi birikimine de sahip olması gerekir.

Kimya, fizik ve biyoloji dersleri birbirleri ile bağlantıları olan derslerdir. Öğrenciler bu nedenle diğer fen derslerine de gerekli özeni  göstermelidirler.

Periyodik cetvel temel olarak her kimya öğrencisinin bilmesi gereken bir cetveldir. Bu cetvel sayesinde kimya sorularında karşılaşılan sorular daha hızlı ve kolay yorumlanır.

Her konu tam olarak öğrenilmeden başka konulara geçmek ileride problemlere ve büyük bir zaman kaybı yaşamaya sebep olacağından eksik konu bırakmamaya gayret edilmelidir.

Ortaöğretime başlayan ve devam eden öğrencilerde temel olarak kimya dersinin amacı;

Kimya bilimi ve Kimya biliminin uygulanmasına yönelik yetenek ve becerilerini geliştirmelerini sağlamak, laboratuvar ortamında öğrendiklerini somutlaştırmak.

Çalışma teknikleri ve laboratuvar güvenlik önlemleri de dâhil olmak üzere, kimyada kullanılan bilimsel araç ve gereçlerle ilgili, kimya malzemeleri ile ilgili bilgiye sahip olmalarını sağlamak.

Kimya bilimi uygulamalarının bireye, topluma ve çevreye hem faydalı hem de zararlı olabileceği bilinci kazanmalarını sağlamak

Günlük hayatta kullandığımız kimyasalları tanımalarını sağlamak.

Kimya dersinde edindikleri bilgi, beceri ve yeterlilikleri günlük hayatta kullanmalarını sağlayacak yeni fikirler oluşturmalarını destekler.

Kimya dersine nasıl çalışılması konusunda öneriler;

Bir konuyu anlamak için temelden dikkatli, yavaş ve emin adımlarla ilerlemek gerekir.

Konu eksiklikleri okulumuzun öğretmenlerinin hazırladıkları online videolar ile tamamlanabilir.

Denemeler başarı ölçmeye yarar , mutlaka her konu sonrası ilgili testler çözülmeli,yapılan hatalar ve eksiklikler kontrol edilmelidir.

Okulumuzda üniversite sınav grubu öğrencilerimiz de;

9 , 10 ve  11. Sınıf kimya dersi temelleri oluşturulduktan sonra 12.sınıfta , 12.sınıf müfredatı anlatılıp ara sınıf müfredatları da tekrar edilmektedir.

Sınav iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda ( TYT ) 7 kimya sorusu sorulmaktadır. Bu sorular 9 ve 10. Sınıf müfredatını içermektedir.

İkinci kısımda( AYT ) 13 kimya sorusu sorulmaktadır. Bu sorular ağırlıklı 11. Ve 12. Sınıf müfredatını içermektedir.

 

BLOG

Biyoloji Zümresi

Biyoloji Zümresi

Biyoloji dersi yoğun bir bilgi aktarımının gerçekleştirildiği, dili Latince kökenli olan bir derstir.

KEŞFET
Coğrafya İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Coğrafya İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT 7, AYT Edebiyat-Sosyal Bilimler Testinde 6, AYT Sosyal Bilimler-2 Testinde 11 soru sorulmaktadır.

KEŞFET
Geometri İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Geometri İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Mantık yürütme, zeka gücü ve pratik düşünme yeteneği gerektiren geometri çoğu öğrencinin zorlandığı derslerden biridir.

KEŞFET

BİZE ULAŞIN

İLETİŞİM FORMU

Yeni Yol